Artikler

Barbering – tips & tricks til den perfekte barbering

Mande og kvinde barbering

At barbere sig er noget mange unge piger og drenge gør, og det er ofte med til at man føler sig mere selvsikker, og mange gør det for at se godt ud. Barbering er ret ligetil, men dog kan nogle få tips gøre barberingen meget nemmere og give et helt glat resultat, hver gang.

De fleste anvender en barberskraber til barbering. Det er den nemmeste metode til barbering, og gør det muligt at barbere i sit eget tempo. Barberskrabere fås mange steder, i mange kvaliteter og i mange prisklasser. Man kan ikke generalisere og sige at kvaliteten følger med prisen, men i dette tilfælde er det vigtigt at vælge en vis kvalitet. Kvaliteten af skaftet, for en bekvem barbering, men især bladene. Kvalitets blade vil holde længere, vil give en tættere barbering, og vil give et glatterer resultat, da bladene kan skære hårene af helt nede ved hudens overflade.

Hvor barbere man sig?

Hvor man ønsker at barbere sig er en individuel sag, og ydermere ofte afhængigt af om man er pige eller dreng. Herunder findes en barberings guide til de typiske steder både piger og drenge ønsket at barbere sig.

Tips og tricks til barbering af ShaveClub

Pige:

Piger ønsker ofte at barbere flere steder på kroppen, og størstedelen foretrækker en velbarberet krop. De typiske steder er barbering af ben, barbering i armhulerne, og intim barbering.

Barbering af ben er noget de fleste piger kender til, og det er op til den enkelte om man ønsker at barbere hele benet, altså fra ankel op til trussekanten eller om man kun barbere sit underben. Dette er også ofte an på om man har lys eller mørk kropsbehåring. Uanset er ny barberede ben altid lækre, og især om sommeren er det dejligt med hårfri ben. Hårene på benene vokser ofte relativt hurtigt, og det kan være en god ide at barbere dem hver anden dag. Dette sikre flotte sommerben, og så skal du ikke tænke på om du lige kan have kjole eller shorts på de dage solen kigger frem.

Ved barbering af ben, er det ønskeligt at starte nedefra. Ved at barbere fra anklen og op, får du den tætteste barbering. Dog skal du være obs, hvis du har meget sart hud eller lider af hud irritationer efter barbering. Hvis det er tilfældet, skal du barbere oppefra og ned – således du barbere med hårenes groretning, og dermed irritere din hud mindst muligt.

Ved barbering af ben er der to ting at være opmærksom på, og dette er barbering af de vanskeligere områder og frygten for at glemme en stribe.

De vanskelige områder menes som omkring anklen og knæet. Disse to områder, er oftest der hvor man risikere at skære sig. Vær derfor ekstra opmærksom her, og sørg altid for at din hud er udstrukket når du barbere over den. Stil derfor det ene ben let bagud, således knæhasen er helt udstrukket, og du kan nu barbere dig i hasen ved at bøje din overkrop skråt bagud. Ved forsiden at knæet er det at foretrække at dit knæ er let bøjet. Således kan du få alle hår med, men uden at bøje knæet helt – da risikere du at skære dig hvis din knæ knogle stritter lidt ud.

Når benene er klaret, kan du naturligt rykke videre til intim barbering. Intimbarbering er en meget individuel sag, og hvorvidt du ønsker at fjerne hår intimt er helt op til hvad du har det bedst med. Hvor meget hår man vælger at fjerne intimt er også en smagssag, og der er ikke en rigtigt løsning. Nogle vælger at glatbarbere sig, andre vælger at blot barbere i bikinilinjen og nogle vælger en helt anden løsning. Uanset hvilken tilgang du vælger, skal du huske at udvise forsigtighed ved barbering af intim områder.

Når du barbere dig intimt, skal du ligeledes huske at forberede huden og hårene, med varmt vand. Yderligere kan det ved intimbarbering være en god ide at anvende intim sæbe til vask af området inden, og også gerne efter barbering. Intimsæbe indeholder oftest både beroligende ingredienser men også antibakterielle. Således undgår du irritation af den sarte hud. Ved barbering af bikinilinjen barber da altid ind ad. Således at du starter uden for trussekanten og barbere ind mod skridtet. Hvis du vælger at glatbarbere dig, barber da med hårene, og altså derfor oppefra og ned.

Efter intimbarbering kan det være at foretrække at have bomuldstrusser på, da for eksempel blonde trusser kan irritere den sarte hud efter barbering.

Slutteligt er der mange piger der barbere sig under armene. Dette volder ofte ikke så mange problemer, og her kan langt de fleste barbere både oppefra og nedefra, og optimalt set begge. Dette vil sikre en helt tæt barbering, og især hvis du har mørk kropsbehåring, vil dette sikre at du ikke stadig føler dig mørk i det område du lige har barberet.

Ved at fjerne hår i armhulen, modvirker du også yderligere svedlugt. Hvis du har hår i armhulen vil disse holde på svedlugten, og du kan derfor risikere at lugte af sved

oftere og længere .

Dreng:

Som dreng tænker du måske at det eneste du kan barbere er dit skæg. Men efterhånden barbere mænd sig mange steder på kroppen, og det er helt op til dig hvor behåret eller hårfri en krop du ønsker. Selvom skægget oftest er det man hører mænd barbere, viser undersøgelser at mange mænd også barbere sig intimt, i armhulen, på maven og på ryggen.

De fleste drenge får ikke jævnt skægvækst før den sene pubertet, og nogle først i starten af deres 20’ere. Netop hvis ikke du har jævn skægvækst, kan det være ønskeligt at barbere de hår rundt på dit kæbeparti og din hage, som endnu ikke helt har formet et fuldt skæg. Og hvis du har et fuldt skæg, men ikke ønsker at have skæg, er barbering også den nemmeste og mest brugte hårfjerningsmetode til dette. Uanset mængden af skæg, er det vigtigt at udvise forsigtighed i forbindelse med barbering af ansigtet. Din hud i ansigtet er sart, og i ansigtet bør du altid bruge en barberskum eller sæbe der passer til din hudtype. Ligeledes her er det vigtigt at forberede din hud og hår med varmt vand, og dette gøres nemmest ved en håndvask, hvori du lavet et varmt vandbad. Ligeledes skal du have et spejl ved barbering af dit ansigt. Dette sikre at du får alle hår med, og det er rarest så du kan følge med. Barber altid oppefra og ned, det vil sige, barbere fra dine kindben ned mod din kæbe. Det er oftest ved kæbelinjen og omkring munden at man risikere at skære sig. Dette undgår du ved at lade være at presse barberbladet mod huden, og især når du når kæbelinjen. Ved barbering af din hage, stræk da huden på hagen og under munden ud, så bladet ikke skære dig i mundingen imellem din mund og hage. Ligeledes strækker du huden ud under næsen og over munden, for den bedste barbering af dette område.

Som dreng står det dig frit for hvor du ønsker at barbere dig, og det er endnu ikke så udbredt at barbere andre steder end ansigtet. Ligeledes er der ikke samme forventning til kropsbarbering, som mange piger nok mener der er til dem. Men især hvis du er en af de mere behårede drenge, kan det være rart at barbere en smule. Det er især intim barbering, mange unge drenge er begyndt at tage til sig. Og undersøgelser peger da også på, at en god andel af pigerne foretrækker at der er givet lidt opmærksomhed i netop det område.

Udvis altid forsigtighed ved intimbarbering, og husk at anvende et frisk og skarpt barberblad. Barber så vidt som muligt altid oppefra og ned, da det er i hårenes groretning, og sikre mindst mulig irritation for huden.

Barberblade på abonnement

Hvis du, som mange, barbere dig hyppigt, er det vigtigt at skifte barberblade ofte. Dette giver en masse ture til supermarkedet/matas eller hvorend du køber dine barberblade. Ydermere er barberblade ofte dyrer, og dette kan derfor blive en årsag til ikke at skifte blade så ofte. Men ikke nok med at friske blade giver den tætteste og blødeste barbering, det er også super vigtigt at skrifte blade af hygiejnemæssige årsager. Der samler sig skidt, døde hudceller og hår i skraberen, imellem bladene. Det kan let lede til hudirritation, i form af rødme, udslæt, røde knopper eller indgroede hår. Derfor kan det ikke understreges nok hvor vigtigt det er at skifte barberblade hyppigt – og præcis hvor ofte, afhænger af hvor meget og ofte du barbere dig.

Barbering tips og tricks fra Shaveclub

Men nu er det  heldigvis nemt at få barberblade på abonnement – altså friske barberklinger lige hjem til døren. Blandet andet ShaveClub udbyder dette, og det er en stigende trend at modtage bladene til døren. Dette gør at du bliver mindet om at skifte blade, og altid får en nem og glat barbering.

Røde knopper ved barbering

Mange kan opleve hudirritation i forbindelse med barbering. Denne hudirritation kan opstå på grund af flere ting, og er noget man skal være opmærksom på. Det kan være at du bruger et sløvt barberblad, at du kommer til at presse barberbladet ind mod huden ved barbering, at dine hår ikke er forberedt til barbering, at din hud ikke er ren før barbering, eller at din hud ikke kan holde til så hyppig barbering.

Røde knopper kan ofte være svære at skelne, fra en anden form for hududslæt. Dog skal røde knopper i forbindelse med barbering, opstå umiddelbart efter barbering. De kan komme alle steder du barbere, altså alle steder du har hårsække.

Hvis du oplever røde knopper efter barbering, er det vigtigt at give din hud ro. Ved røde knopper, bør du vente 2-4 dage med at barbere det område igen. Når du så barbere det område igen, så sørg for at have opvarmet området med varmt vand, eventuelt i forbindelse med et bad. Varmen gør hårene bløde, og bevirker at de bliver helt blottet fra hårsækken. Et bad sikre dig også en ren hud, hvilket er vigtigt før barbering. Hvis du barbere på beskidt hud, risikere du at få skidt og bakterier ned i hårsækkene når du kører din barberskraber over huden. Nu da din hud og hår er klar til barbering, er det vigtigt at du bruger et skarpt og gerne friskt barberblad. Husk at udskifte dit barberblad hyppigt, da dette sikre dig en tæt, glat og nem barbering hver gang. Når du barbere dig, uanset sted, husk så altid at kører skraberen nænsomt, og gerne i hårenes groretning, over huden.

Indgroede hår efter barbering

Hvad er endnu værre end røde knopper, er indgroede hår. Indgroede hår kan opstå af flere ting. Måske krøller håret nede i sin hårsæk, hvilket gør at håret aldrig kommer ud af hårsækken, og dette skaber betændelse. Håret kan også blive tvunget til at blive i sin hårsæk, ved udefrakommende tryk – dette fra stramtsiddende tøj eller ved barbering med et sløvt barberblad.

Et indgroet hår, vil ofte ligne en bums. Det vil være en rød knop ofte med tydelig betændelse, og man er typisk ikke i tvivl da det vil være ømt.